dinsdag 19 augustus 2014

Naar een nieuwe blog: Library 333




Dit wordt  - met enige weemoed in het hart -  de laatste post op mijn blog Post(s) voor Politicologen, geschreven in een geheel verlaten en onttakeld  Bushuis, waar alleen wij bibliotheekmensen nog zijn achtergebleven.
Zoals in de vorige post al aangekondigd, gaat de Bushuisbibliotheek verhuizen naar het Roeterseiland complex (REC), waar zij zal worden samengevoegd met de Pierson Revesz Bibliotheek.
Door deze samenvoeging onstaat een gezamenlijke bibliotheek voor sociale wetenschappen, die een hele reeks van disciplines gaat bedienen: antropologie, sociologie, politicologie en communicatiewetenschap (voorheen Bushuisbibliotheek), economie, pedagogie, psychologie, geografie, planologie en ontwikkelingsstudies (voorheen Pierson-Reveszbibliotheek).
Het leek dan ook logisch om de diverse vakspecifieke blogs die mijn collega's en ik onderhielden (Janneke zoekt van collega Janneke Staaks, Bibliocw-soc van collega Stefano Giani en mijn blog Posts voor politicologen) samen te voegen tot een nieuwe blog, dat de titel Library 333 zal krijgen.
Deze titel verwijst naar het nieuwe instituutnummer van de bibliotheek: 333 (in plaats van 313 van het Bushuis en 323 van de Pierson bibliotheek.).
[Voor wie zich nu afvraagt wat een instituutsnummer is: dat is het nummer dat je in de UvA catalogus ziet staan bij het boeknummer of signatuur: bijv.  313: 71.31 14. Maar dat terzijde.]
Ik wil medewerkers en studenten van politicologie van de UvA en alle anderen die de blog Posts voor Politicologen gevolgd hebben hartelijk bedanken voor hun belangstelling. En uiteraard roep ik iedereen op om over te stappen naar de nieuwe blog Library 333, waar Stefano, Janneke en ik in zowel het Engels als het Nederlands zullen doorgaan met het plaatsen van posts over zoeken en vinden van informatie en over bibliotheekgerelateerd nieuws, dat van belang kan zijn voor sociale wetenschappers.
Tot ziens op het REC (H-gebouw, Roetersstraat 11).