donderdag 8 april 2010

Een nieuwe bibliotheekstartpagina

Sinds kort krijgen studenten die in het Studiecentrum Bushuis internet opstarten automatisch een nieuwe, op de FMG toegesneden bibliotheekstartpagina te zien.
Op het eerste gezicht lijkt hij sterk op de gewone, 'witte' homepage van de UB Amsterdam, maar er zijn wel degelijk verschillen.

Allereerst heeft de pagina de kleur van de FMG gekregen: oranje!
De informatie onder de kopjes 'Hulp' en 'Praktische informatie' is grotendeels hetzelfde als op de reguliere UBA-homepage, alleen linkt de knop 'Contactpersonen' op de Bushuispagina direct door naar de diverse informatie- en collectiespecialisten in Bushuis- en Pierson-Reveszbibliotheek.

De meest in het oog lopende verandering is echter het item 'Vakgebieden'.
Hier kan men direct kiezen voor de eigen discipline. Klikt u bijvoorbeeld op 'Politicologie', dan verschijnt de vakgebiedspagina Politicologie met een link naar de Digitale Bibliotheek, compleet met de databases die daarin voor politicologie beschikbaar zijn. Ook vindt u daar een grote hoeveelheid internetbronnen, die voor politicologen interessant kunnen  zijn en aan de rechterkant de button 'Doe een aanschafsuggestie'. Er verschijnt dan een webformulier dat na invulling/verzending bij mij terecht komt.
Deze vakgebiedspagina bestond al geruime tijd, maar is nu door deze aangepaste  bibliotheekstartpagina veel sneller en makkelijker te vinden.

Voor wie ook buiten het Studiecentrum Bushuis van deze startpagina gebruik wil maken, hier is de link: 

Nederlandse versie: http://cf.uba.uva.nl/nl/fmg/
Engelse versie: http://cf.uba.uva.nl/en/fsb/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten