maandag 30 juni 2014

Bushuisbibliotheek gaat verhuizen


Net als de docenten, onderzoekers en studenten van FMG gaat ook de Bushuisbibliotheek verhuizen naar het Roeterseilandcomplex (REC). Hierboven een foto* van het H-gebouw waar de bibliotheek gehuisvest zal worden.
Een wat strakker gebouw, kunnen we wel zeggen, dan  het Bushuis aan de Kloveniersburgwal, waar wij sinds 2001 gevestigd waren. Voor de historisch geinteresseerden kan ik melden dat de bibliotheek Politicologie in de periode daaraan voorafgaand onderdeel was van de PSCW-bibliotheek in het Binnengasthuis. Nog langer geleden huisde de bibliotheek Politicologie als zelfstandige instituutsbibliotheek aan de Herengracht (maar nu heb ik het over een zeer grijs verleden).
De met de locatie verbonden naam 'Bushuisbibliotheek' gaat met deze verhuizing ook verdwijnen. De nieuwe aanduiding wordt: Library Learning Centre Roeterseiland Campus, dat ik van nu af wegens de lange naam zal afkorten tot LLCRC Hier komen maar liefst 1000 nieuwe studieplekken. Ook de openingstijden worden verruimd: het LLCRC zal van maandag tot vrijdag geopend zijn van 8.30-22.00 uur wen in het weekend van 9.00-18.00 uur.
Vanaf maandag 7 juli 2014 is de Bushuisbibliotheek gesloten. Wie nog boeken wil lenen kan dit dus nog doen tot en met vrijdag 4 juli.
Het Studiecentrum Bushuis sluit een week later: vanaf maandag 14 juli.
Over de exacte datum waarop wij op de nieuwe locatie onze deuren zullen openen (in augustus/september) volgt nadere berichtgeving.
Tot de opening kunnen studenten gebruik maken van de extra studieplekken in de UB aan het Singel. Of check de beschikbaarheid van vrije pc's via uba.uva.nl/locaties.
Wil je dat doen via je mobiel, dan is de url m.uba.uva.nl



* met dank aan collega Janneke Staaks

Geen opmerkingen:

Een reactie posten