donderdag 6 mei 2010

Tijdschriftenevaluatie

Vandaag, donderdag 6 mei gaan wij in de bibliotheken van FMG (Bushuis- en Pierson Revesz Bibliotheek)van start met de tijdschriftenevaluatie.
De bibliotheek biedt toegang tot duizenden online en/of papieren tijdschriften en we hebben de kennis van jullie, medewerkers, nodig om de collectie actueel te houden.

Alle (gewone) hoogleraren en UHD's zullen een dezer dagen een e-mail ontvangen met daarin een uitnodiging om in een online database aan te geven welke tijdschriften voor Politicologie onmisbaar, belangrijk of gewenst zijn. Zij kunnen deze gegevens alleen of in samenwerking met directe collega's invullen. Ook kunnen ze dit uitbesteden aan een collega uit hun onderzoeksgroep.

Wie mocht denken dat na deze evaluatie in de tijdschriftencollectie de beruchte 'botte bijl' gehanteerd gaat worden heeft het mis. De bedoeling is dat het een lijst gaat opleveren met titels waarop wij mogelijk een abonnement kunnen nemen en een lijst met titels die we kunnen annuleren. Dat laatste zal niet gebeuren zonder overleg met de onderzoeksleiders.
Naar verwachting zullen er trouwens niet veel titels opgezegd worden, omdat het merendeel van de tijdschriften onderdeel uitmaakt van grote pakketten, zogenaamde package deals. De resultaten van deze evaluatie kunnen ons hopelijk helpen om scherpe prijsafspraken met de uitgevers te maken, zodat we meer ruimte hebben voor de aanschaf van nieuwe titels. 

We hopen op ieders medewerking. Mocht u een tijdschrift missen in ons aanbod, laat dit dan weten aan de hoogleraar of UHD van uw onderzoeksgroep, zodat dit kan worden meegenomen in de evaluatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten